Stuur ons een bericht

Veelgestelde vragen

Niet melden mag. Daar zijn wel gevolgen aan verbonden. Je zult je zelfmeldstatus verliezen en de status arrestant krijgen. Dit betekent dat politie je op elk willekeurig moment kan aanhouden voor het uitzitten van de gevangenisstraf. Hierdoor zul je eerst in een Penitentiaire Inrichting ergens anders in het land je straf uitzitten in een sober basisprogramma. Hierdoor verlies je ook de mogelijkheid om een goed plan te maken om bijkomende schade te voorkomen. Zoek contact met ons over de gevolgen van het niet melden. De kans is groot dat we samen een plan kunnen maken waarbij je je wel kunt melden en extra detentieschade voorkomt.

De duur van de straf zoals deze in de brief beschreven staat kan niet verlengd worden. Het kan wel zo zijn dan je nog andere straffen hebt openstaan en dat deze achter de huidige gevangenisstraf wordt aangeplakt. Om deze reden adviseren we om vooraf een overzicht op te vragen bij het CJIB. Hier kunnen we jou ook bij helpen. Zo weet je voordat je gevangenisstraf begint of de mogelijkheid bestaat dat je langer vast moet zitten.

We onderzoeken samen met jou wie het jou beste kan ondersteunen bij het maken van het plan. Heb je al hulp of ondersteuning dan kunnen we hen helpen om samen met jou een plan te maken. Heb je al een toezichthouder vanuit reclassering dan stemmen we af met je toezichthouder. Is er nog niemand bij je betrokken die je kan helpen? Dan zullen we in overleg met jou contact leggen met de gemeente om jou te ondersteunen.